پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/02/06

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مانای مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد با اشاره به اینکه مسمومیت ها بیشتر در خانه رخ می دهد و کودکان زیر پنج سال در بالاترین خطر ابتلا به مسمومیت اتفاقی هستند، گفت: موادی مانند شوینده های خانگی و داروها در همه خانه ها وجود دارند که می توانند در کودکان مسمومیت ایجاد کنند.

کارشناس مانای مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد با اشاره به اینکه مسمومیت ها بیشتر در خانه رخ می دهد و کودکان زیر پنج سال در بالاترین خطر ابتلا به مسمومیت اتفاقی هستند، گفت: موادی مانند شوینده های خانگی و داروها در همه خانه ها وجود دارند که می توانند در کودکان مسمومیت ایجاد کنند.



به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ مرضیه غفاری، افزود: روزانه کودکان زیادی در سنین زیر 5 سال به دلیل مسمومیت به اورژانس مراجعه می کنند، تعدادی از آنها درمان می شوند و تعدادی هم جان خود را از دست می هند.



وی اظهار کرد: بیشتر موارد مسمومیت شامل مسمومیت با دارو، محصولات خانگی و لوازم آرایشی بوده و در مواردی هم که در منزل فرد معتاد به مواد مخدر زندگی می کند و در مرحله ترک اعتیاد قرار دارد مسمومیت با متادون دیده شده است.



وی ادامه داد: این موضوع که مواد شیمیایی و دارویی موجود در خانه فقط برچسب هشدار دهنده «برای کودکان خطرناک است» را داشته باشند کافی نیست زیرا کودکان کنجکاو و فعال هستند و اغلب سعی می کنند هر چیزی را که بدست می آورند بخورند یا بیاشامند.



غفاری در خصوص مرگ کودکان در کشورمان به دلیل مسمویت، افزود: در کشور ما براساس نظام مراقبت مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه از سال 86 تا 89 به طور متوسط 7 درصد از موارد فوت ناشی از سوانح و حوادث غیرعمدی در کودکان به دلیل مسمومیت بوده است.



نکات کلیدی پیشگپیری از مسمومیت کودکان                   



وی از نکات کلیدی پیشگپیری از مسمومیت کودکان نام برد و ادامه داد: از بسته بندی های قفل دار استفاده کنید، داروها و مواد سمی مانند محلولهای شوینده را در بسته بندی های اصلی خود و در جایی که کودکان آنها را نبینند و به آنها دسترسی نداشته باشند نگهداری کنید.



غفاری افزود: مواد شیمیایی خانگی و محصولات تمیز کننده را در جایی دور از دسترس کودکان و در جای اصلی خود نگهداری کنید .



وی با بیان اینکه از خرید گیاهان و گلهای دارای برگ یا میوه های سمی و یا آنهایی که پوست را تحریک می کنند اجتناب کنید، اظهار کرد: اگر کودک گیاهی را خورد حتی اگر علائمی در او ایجاد نشد با پزشک خانواده خود تماس بگیرید.



اگر کودک مسموم شد چه باید کرد؟



وی تأکید کرد: واکنش طبیعی والدین و مراقبین کودکی که یک ماده سمی خورده است این است که می خواهند کودک استفراغ کند تا ماده خارج شود، امّا این کار ممکن است همیشه عاقلانه نباشد.



غفاری افزود: اسیدهای قوی مانند مواد شوینده اگر بالا آورده شوند به همان اندازه خوردن و پایین رفتن خطرناک است، بنزین و نفت اگر بالا آورده شوند یک پنومونی شیمیایی ایجاد می کنند.



وی توصیه نمود: مواد سمی را از کودک دور کنید، قبل از هر چیز تنفس و گردش خون کودک را بررسی کنید، اگر کودک خواب آلود یا بی هوش است و یا مشکلات تنفسی یا حرکات تشنجی دارد با اورژانس 115 تماس بگیرید.



وی یادآور شد: تا قبل از رسیدن کمکهای پزشکی کودک را به پهلو قرار داده و سرش را پایین تر از سایر قسمتهای بدن قرار دهید. 7-15-142



خبر: مهران قاسمی